Video Aspect Ratio: 16:9

 

YOUmanise : "mensen laten groeien tot hun volledige potentieel"

Op iedere moment de best beschikbare versie van jezelf ZIJN, privé en professioneel.

Onze visie: de adequaatheid tussen 

HUMAN en RESOURCE

Deze adequaatheid is noodzakelijk voor elke onderneming om haar missie te kunnen verwezenlijken doordat de werknemers ten volle bijdragen aan de doelstellingen, het concurrentievermogen en de duurzaamheid van hun onderneming.  

DE WERKEGEVER stelt zijn managers, werknemers en arbeiders te werk als RESOURCES in het kader van een voortdurend veranderende economische realiteit en marktvereisten.  De werknemer is een van de vele middelen waarin de onderneming investeert, net als haar productieapparatuur en IT.  De onderneming heeft daarom het recht om verwachtingen te hebben tegenover  elk van haar werknemers.

En om er het beste uit te halen moet de onderneming het "menselijke" karakter van haar middelen kennen, aanvaarden en in aanmerking nemen bij het aansturen ervan.  Want, of u het nu leuk vindt of niet, uw werknemers zijn geen computers, robots of machines.  


De WERKNEMER beschouwt zichzelf en beweert vooral een HUMAN te zijn met zijn eigen manier van functioneren, zijn persoonlijke, privé en professionele aspiraties, zijn ups en downs, zijn sterke en zwakke kanten, een neiging om zijn intenties eerder te beoordelen dan zijn daden en resultaten.  Meer en meer wordt hij zich bewust van zijn behoeften en drukt hij ze uit. 

Om tot professionele ontplooiing te komen is het voor de werknemer noodzakelijk de rol van RESOURCE op zich te nemen in een medeverantwoordelijke houding en zijn volledige potentieel te kunnen benutten om op billijke wijze bij te dragen tot de doelstellingen, de groei en de duurzaamheid van de onderneming.  Dit met respect voor zijn eigen lichamelijk en geestelijk evenwicht en hun persoonlijk welzijn.

Onze missie : 

een vergelijking met 3 onbekenden oplossen

Als mens zijn we  potentieel de meest geëvolueerde en beschaafde soort.  Dat worden we als we activeren wat ons onderscheidt van andere soorten: zelfbewustzijn en aanpassingsvermogen.  Dit onder meer door te leren, door nieuwe vaardigheden te ontwikkelen die uitmonden in nieuwe gewoonten en duurzaam gedrag.

Bij het aannemen van een werknemer worden veel verwachtingen gesteld.  Vacatures en profielbeschrijvingen bevatten een veelheid aan gewenste vaardigheden.  Sommige daarvan worden niet eens geformuleerd, omdat ze vanzelfsprekend lijken en worden verondersteld aangeboren of verworven te zijn door familie of academische opvoeding.  In werkelijkheid zijn ze dat echter vaak niet.  En voor een goede reden, niemand heeft ze ons geleerd.  Deze vaardigheden zijn "PERSOONLIJKE"-vaardigheden en betreffen onze zelfkennis, zelfbewustzijn en zelfbeheer.  Onze basisvaardigheden om onszelf te beheersen, om met elkaar om te gaan, om onze manier van denken en handelen te veranderen als dat nodig is. Er gaapt dus een kloof tussen wat het bedrijf van zijn werknemers verwacht en wat zij daadwerkelijk beheersen. En als de basis al ontbreekt, wat kan dan worden aangenomen over meer geavanceerde vaardigheden?  

Burn-outs en andere waarschuwingssignalen zijn slechts indicatoren van ons disfunctioneren, als mens, nog voordat we "werknemers, arbeiders, managers, leidinggevenden" zijn.  

Of het nu gaat om onze energie, onze concentratie, onze communicatie, ons tijdsbeheer en prioriteiten, ons aanpassingsvermogen aan veranderingen, ons vermogen om in een  groep te werken, deze te leiden of erin te integreren, onze creativiteit... dit impliceert, nog vóór de specifieke kennis van elke vaardigheid, de ZELFKENNIS, ZEFBEWUSTIJN en ZELFBEHEER . Het gaat hier dus over een aantal domeinen uit bv. de neurowetenschappen en de gedragspsychologie.  Zoveel dingen die ons niet geleerd zijn

Het bewijs hiervan is de bijna systematische reactie tijdens de opleiding van "waarom hebben we dit niet eerder geleerd, het zou mijn leven hebben veranderd!"  En inderdaad, omdat deze kennis van toepassing is op zowel ons privé- als ons beroepsleven.


Ons zelfbewustzijn en ons vermogen om onze energieën, kennis en vaardigheden te activeren geeft ons volledige controle over onszelf en onze omgeving.  Wij hebben buitengewone vermogens, maar niemand heeft ons onze eigen gebruiksaanwijzing gegeven. 


Meer dan 80% van ons gedrag is onbewust.  Het veranderen van onze mentale patronen die onze handelingen bepalen en er onze gewoonten van maken, vereist een zelfkennis die ons niet is aangeleerd.  Daarom zijn onze inspanningen zo vaak tevergeefs.  Ons niveau van zelfbewustzijn verhogen, onszelf "herprogrammeren" om de beste versie van onszelf te worden, vol energie, talent en zelfvertrouwen, kan worden geleerd.  En gezien de wereld waarin we leven, zullen we ons hele leven lang moeten blijven leren en ontwikkelen.  We kunnen er net zo goed een goede gewoonte van maken. Een cultuur!

De 3 onbekenden die het bedrijf moet oplossen

#1

Wat te doen als  veronderstelde aangeboren of verworven capaciteiten het niet zijn? Want die zijn het niet!  En met reden, niemand heeft het ons geleerd! Als noch onze familie, noch onze schoolopleiding ons dit leert, wie zou dan wel doen?

#2

Hoe ontwikkel je een cultuur van continu leren wanneer opleiding zinloos lijkt, een verspilling van tijd of geld, of wanneer andere prioriteiten altijd op de eerste plaats komen?  Hoe voorkom je  dat dit een self-fulfilling prophecy wordt?

#3

Hoe kun je prestaties en welzijn met elkaar verzoenen?  Twee begrippen die sommigen als tegenstrijdig zien.


Video Aspect Ratio: 4:1

Het beste uit elke persoon halen, door beter rekening te houden met zijn "menselijke" karakter. 

Een medeverantwoordelijkheidsfilosofie

NEE  tegen slachtofferschap

Ik en mijn afdeling zijn OK. Het zijn alle anderen die niet OK zijn en het ons onmogelijk maken!

NEE tegen machteloosheid

Ik beslis niet! Het is dus niet mijn verantwoordelijkheid! Ik kan er niet aan doen.

NEE  tegen fatalisme

Hoe dan ook het is nutteloos, het zal niets veranderen!

Werkgever, werknemer, opleidingspartner: elk zijn rol te spelen!